StartKultura

Jastrzębie-Zdrój: Czekolada i cynamon w roli głównej

Celem konkursu jest  upowszechnienie wzorów dekoracyjnego i estetycznego nakrywania stołów, podniesienie poziomu kształcenia, wymiana doświadczeń między uczniami, umiejętność pracy poza budynkiem szkoły,  rozwój osobowości uczniów w zakresie kompetencji społecznych i możliwości osobowych

Prace będą oceniane przez czteroosobowe  jury, w skład którego wchodzą: restaurator, właścicielka firmy florystycznej, dekoratorka wnętrz oraz manager Restauracji Dąbrówka. Uczniowie będą oceniani min. za dobór bielizny stołowej, sposób ułożenia bielizny,  dobór zastawy stołowej do zaproponowanego przez uczniów menu, sposób ułożenia zastawy stołowej, estetyka i dekoracja, pomysłowość, organizacja pracy przy nakrywaniu, wkład pracy własnej w wykonanie elementów dekoracyjnych, prezencja uczestników.

Zostaw komentarz