Radio 90 logo

MUZYKA WYBRANA DLA CIEBIE • Cieszyn 95.2 fm • Rybnik 90 fm Słuchaj Online Facebook YouTube Instagram

Młody rybniczanin popisał się kulinarną fantazją i zachwycił jury

Facebook Twitter

Mus z wątróbek, żel z jabłek, biszkopt z majeranku, piana z koziego sera i puder z buraka. Tymi potrawami ujął jury Regionalnego Konkursu Kulinarnego, Mariusz Jasiński z rybnickiego Zespołu Szkół Ekonomiczno-Usługowych i wygrał szóstą jego edycję zorganizowaną w Bielsku-Białej.

Mariusz otrzymał również Nagrodę Specjalną za najlepszą aranżację potrawy! Konkurs nosił nazwę „Finezja smaku potraw z podrobów zwierząt rzeźnych”, a w zieli w niej uczniowie z gastronomicznych szkół z Wisły, Bielska, Żor, Tych, Rydułtów i Czech.

Najnowsze

R E K L A M A

Polecamy dzisiaj