Smak Francji? Wygraj zaproszenie na ekskluzywną kolację!
Chcesz skosztować specjałów kuchni francuskiej? Wybierz się w czwartek (19.03.) na kolację do Hotelu SPA Laskowo w Jankowicach Raciborskich. To jedyne miejsce w naszym regionie, które bierze udział w akcji Goût de France/Good France.
Na początek oczywiście aperitif: francuskie cognac oraz foie gras, potem pasztet cielęcy z jajkiem sous vide, następnie kawior z syropu z granata. To na przystawki, danie główne to filet z łososia z musem z sandacza, szpinak, sos śmietanowy, ryż z kurkami albo przepiórka marynowana w kawie i miodzie. Na deser: kula czekoladowa, sorbet malinowy, w pudrze z mięty.
Tutaj znajdziesz całe menu szykowane na wieczór kuchni francuskiej w Hotelu SPA Laskowo.
19 marca – to już najbliższy czwartek – 1390 restauracji z całego świata, 37 z Polski serwować będzie wyjątkowe danie. Nie licząc Francji, Polska będzie drugim po Włoszech, najliczniej reprezentowanym krajem – uczestnikiem tej międzynarodowej inicjatywy Goût de France/Good France. To pomysł na promocję kuchni francuskiej.
O daniach planowanych na czwartek mówił w Radiu 90 Paweł Kaczmarek, szef kuchni Hotelu SPA Laskowo, posłuchaj!
W Radiu 90 w tym tygodniu do wygrania podwójne zaproszenie na kolację francuską w Hotelu SPA Laskowo w Jankowicach Raciborskich! Będzie też nagroda pocieszenia – podwójne zaproszenie do spa.
Na czym ma polega konkurs? Na nadstawianiu ucha! W programach Radia 90 w poniedziałek (16.03.) i wtorek (17.03.) pojawiają się nazwy kolejnych produktów z listy produktów typowych dla kuchni francuskiej. Zadaniem słuchaczy będzie wyłapanie wszystkich, w środę (18.03.) prosimy o maile z produktami i odpowiedziami na pytanie co z tego mogłoby powstać, do czego ich użyć, jak skomponować i z czym… pełna dowolność… Skomponowane francuskiego menu musi być zjadliwe, nie muszą wszystkie produkty być użyte w jednej potrawie.
Na maile na adres [email protected] czekamy do środy do godziny 12.00! Przed 17.00 zadzwonimy do zwycięzcy!