Radio 90 logo

MUZYKA WYBRANA DLA CIEBIE • Cieszyn 95.2 fm • Rybnik 90 fm Słuchaj Online Facebook YouTube Instagram

Co na świąteczny obiad! Może perliczka?

Facebook Twitter

Dania z perliczką były tematem wczorajszych (19.12.) warsztatów w Zespole Szkół Ekonomiczno- Usługowych w Rybniku. Na przystawkę serwowano krokiet z rillette z perlicy z pieczonym ziemniakiem i oliwą szczypiorkową.

Danie główne to była pierś z perlicy sous-vide w zielonej kruszonce z czarną soczewicą, karmelizowanymi żółtymi burakami i puree z marchwi. Na deser- czekoladowe praliny. Uczniowie klas gastronomicznych gotowali pod okiem szefa kuchni Pawła Kaczmarka i kucharza Mateusza Sobeczko, który jest absolwentem rybnickiego ekonomika. Często wraca do szkoły, by zarażać innych swoją pasją.

Paweł Kaczmarek to nie tylko świetny szef kuchni i doradca kulinarny, ale przede wszystkim pasjonat smaku otwarty na nowe doświadczenia, uczestnik wielu staży kulinarnych, w tym w restauracjach odznaczonych Gwiazdką Michelin. Prowadzone przez niego restauracje mogą pochwalić się odznaczeniami Przewodnika Gault& Millaut Polska.

Najnowsze

R E K L A M A

Polecamy dzisiaj