StartWiadomości Wiadomości dnia

Kilka bezcennych, przedświątecznych rad dietetyczki

Jak w tym kulinarnym szaleństwie – zadbać o cholesterol i nie przytyć? Sekret tkwi w przygotowaniu potraw – mówi nam specjalistka od dietetyki – Natalia Haczyk. Zacznijmy od wspomnianego już barszczu…

Podobnie rzecz się ma z przygotowaniem klasycznego makowca. Jest jedna prosta zasada – podpowiada dietetyczka.

Na stole wigilijnym królują także pierogi pod różnymi postaciami – mamy na przykład ruskie, z kapustą i grzybami czy ze szpinakiem. Tajemnica zdrowych pierogów drzemie jednak w cieście…

Jest też sposób, by tradycyjny karp nie był, nie był przyrządzony tylko w tłusty sposób…

dietaswieta7

– mówi dietetyczka Natalia Haczyk, specjalistka od dietetyki. Słodkości na święta nie należą do wybitnie zdrowych dań… Ale nawet w takiej sytuacji kulinarnej można pokusić się o zrobienie czegoś niesztampowego…

A co zrobić, kiedy przesadzimy z jedzeniem?

Picie alkoholu w połączeniu z dużą ilością jedzenia też jest niewskazane…

Mówi dietetyczka Natalia Haczyk.

Zostaw komentarz