Kucharze na start! Przed nami kolejna edycja „Śląskich Smaków”
Startuje 15. edycja konkursu kulinarnego "Śląskie smaki". Kulinarne wydarzenie zaplanowano 21 czerwca w Koszęcinie.
Już przyjmowane są zgłoszenia. Konkurs odbywa się w 3 kategoriach: amatorzy, profesjonaliści i szkoły gastronomiczne. Każdy ma możliwość spróbowania swoich sił, a przede wszystkim – może poczuć się jak prawdziwy kuchmistrz! Uczestnicy będą mieli do przygotowania inspirowane lokalnymi tradycjami kulinarnymi przystawki lub desery, zupy i dania główne. Na zgłoszenia drużyn w 3 kategoriach jest czas do 1 kwietnia. Tegoroczna 15 edycja odbędzie się w pięknym Koszęcinie w dniu 21 czerwca.
Konkurs odbywa się w 3 kategoriach:
amatorzy – każda drużyna w składzie 1-4 osób,
profesjonaliści – każda drużyna w składzie 1-2 osób,
szkoły gastronomiczne – każda drużyna w składzie 1-2 osób.
Karty zgłoszenia są dostępne pod TYM linkiem
Każdy ma możliwość spróbowania swoich sił, a przede wszystkim – może poczuć się jak prawdziwy kuchmistrz!
Uczestnicy będą mieli do przygotowania inspirowane lokalnymi tradycjami kulinarnymi przystawki lub desery, zupy i dania główne. Na zgłoszenia drużyn w 3 kategoriach organizatorzy czekją do 1.04.2020 r. Ilość miejsc jest ograniczona.
– Tak było rok temu – zobacz materiał. Nasi kucharze górą