Kuchnia Radia 90: brownie z borówkami. To jest obłędny smak
Brownie z borówkami, to kolejna propozycja w Kuchni Radia 90 na letni deser. Świetnie pasuje do filiżanki czarnej, aromatycznej kawy. Szybkie w przygotowaniu, szybko znika z talerzy...

Szacowany czas czytania: 01:04
Kuchnia Radia 90: brownie z borówkami
To przepis na małą blaszkę lub foremkę silikonową, w kuchni Radia 90 użyliśmy takiej o wymiarach 23 x 23 cm. Potrzebujemy szklankę borówek, należy je umyć i odstawić do wyschnięcia.
Kuchnia Radia 90: brownie z borówkami. Przygotowujemy ciasto
Rozpuścić kostkę masła (200g) wraz z 2 tabliczkami czekolady deserowej (200 g w sumie). Mieszamy na niewielkim ogniu, do momentu powstania gładkiej masy, ściągamy do przestudzenia.
W osobnej misce 3 jajka łączymy rózgą ze szklanką cukru. Dodajmy przestudzona czekoladę i łączymy. Teraz należy dodać jeszcze 135 g mąki. Mieszamy.

Ciasto wykładamy do foremki i wyrównujemy powierzchnię. Na górę wysypujemy borówki. Wstawiamy do pieca nagrzanego do 160 stopni, pieczemy około 35 minut.

Smacznego!

Spróbuje także brownie z malinami z tego przepisu:
Czytaj także: