Radio 90 logo

Gramy od 25 lat • Cieszyn 95.2 fm • Rybnik 90 fm Słuchaj Online Facebook YouTube Instagram

Kuchnia Radia 90: Drożdżowe ciasto z jabłkami pod migdałową skorupką

Facebook Twitter

Ciasto drożdżowe wymaga pracy i cierpliwości, jednak efekt przynosi 100% satysfakcji. W Kuchni Radia 90 proponujemy drożdżowe z jabłkami, przepis na jabłecznik na dużą blachę. Jeśli mamy za dużo, część można zamrozić. To też przetestowaliśmy, łatwo można je odświeżyć w piekarniku.

W sezonie na jabłka często w domach pachnie jabłecznikiem czy szarlotką. W połowie września polecamy przepis na ciasto drożdżowe, z nadzieniem z kwaśnych jabłek. Robotę robi skorupka z masła i płatków migdałowych. Pięknie się błyszczy i cudownie smakuje.

Potrzebujemy:

Smacznego!

Czytaj także:

Podobne tematy


Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/server106088/ftp/radio90/radio90pl/wp-includes/wp-db.php on line 3547

Najnowsze

R E K L A M A

Polecamy dzisiaj