Radio 90 logo

MUZYKA WYBRANA DLA CIEBIE • Cieszyn 95.2 fm • Rybnik 90 fm Słuchaj Online Facebook YouTube Instagram

Kuchnia Radia 90: Drożdżowe ciasto z jabłkami pod migdałową skorupką

Facebook Twitter

Ciasto drożdżowe wymaga pracy i cierpliwości, jednak efekt przynosi 100% satysfakcji. W Kuchni Radia 90 proponujemy drożdżowe z jabłkami, przepis na jabłecznik na dużą blachę. Jeśli mamy za dużo, część można zamrozić. To też przetestowaliśmy, łatwo można je odświeżyć w piekarniku.

W sezonie na jabłka często w domach pachnie jabłecznikiem czy szarlotką. W połowie września polecamy przepis na ciasto drożdżowe, z nadzieniem z kwaśnych jabłek. Robotę robi skorupka z masła i płatków migdałowych. Pięknie się błyszczy i cudownie smakuje.

Potrzebujemy:

Smacznego!

Czytaj także:

Najnowsze

R E K L A M A

Polecamy dzisiaj