Kuchnia Radia 90: Jeszcze więcej deserków w słoiczkach
Mamy kolejny przepis na deserek w słoiczku. W ubiegłym tygodniu przygotowaliśmy smakołyki w dwóch wersjach: z malinami i czekoladowe. Dziś dorzucamy przepis naszej słuchaczki Ani. Przetestujcie!
Potrzebujemy:
3 lub 4 banany, najlepsze są takie mocno dojrzałe, do tego awokado i tabliczka gorzkiej czekolady (co najmniej 70%). Banany blendujemy, dodajemy do tego obrane awokado i też blendujemy na gładką masę.
Czekoladę należy pokroić i rozpuścić, nasza słuchaczka dodaje do rondelka pół szklanki śmietanki 30%. Rozpuszczoną czekoladę dodajemy do owoców i całość miksujemy.
Na spód słoiczków można dać dobrą granolę lub płatki owsiane z owocami.
Pyszne również z powidłami śliwkowymi. Co kto woli
– poleca słuchaczka Ania.
Smacznego!
Czytaj także:
- Kuchnia Radia 90: Deserki w słoiczkach. Do koloru, do wyboru…
- Kuchnia Radia 90: Pieczona owsianka z bananem i masłem orzechowym
- Kuchnia Radia 90: Drożdżówka ze świeżymi owocami czy z serem? Przygotuj swoją ulubioną
- Kuchnia Radia 90: Bułeczki z maślanki. Kolejny pomysł do śniadaniówki
- Kuchnia Radia 90: Z cyklu desery w plenerze… jogurt z czekoladą!