Przejdź do menu głównego Przejdź do treści

REKLAMA

Kuchnia Radia 90: pikantna tortilla z kurczakiem

Kuchnia Radia 90, w niej dziś szybka przekąska na wieczór, kiedy niespodziewanie odwiedzą was goście. Te składniki w większości mamy w domu na co dzień.

Kuchnia Radia 90

Szacowany czas czytania: 01:12

Kuchnia Radia 90

To idealne danie na kolację, gdy macie dość kanapek. To idealne dani, gdy w sobotni wieczór niespodziewanie odwiedzą was znajomi. Czasem nawet warto taką lekką przekąskę zrobić na obiad. Dziś w ramach cyklu Kuchnia Radia 90 serwujemy Wam tortille z kurczakiem, pikantną!

Składniki: 

  • pierś z kurczaka,
  • placki do tortilli,
  • papryka,
  • sos tysiąca wysp, czosnkowy, keczup,
  • ogórek zielony,
  • cebula,
  • oliwki,
  • seler naciowy,
  • sałata lodowa lub kapusta pekińska,
  • ogórek zielony,
  • ser

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałki i podpiekamy na patelni obficie posypując przyprawą do gyrosa. Wszystkie warzywa, kapustę pekińską kroimy w kostkę. Jeśli zamiast kapusty pekińskiej wybierzemy sałatę, to listki drzemy na małe kawałki. Ser trzemy na tarce o dużych oczkach.

Mięso podpiekamy na patelni
Warzywa kroimy w kostkę

Układamy na blacie gotowe, kupione placki do tortilli. Na środku układamy kapustę lub sałatę. Następnie zasypujemy warzywami – można dodać cebulę, pieczarki – co kto lubi.

Na warzywa układamy kilka kawałków podpieczonego mięsa, polewamy sosem i sypiemy startym serem.

Placek zwijamy w rulonik i wkładamy do piekarnika na kilka minut aż placek stanie się lekko chrupiący.

Smacznego!

Czytaj także:

REKLAMA