Kuchnia Radia 90: pikantna tortilla z kurczakiem
Kuchnia Radia 90, w niej dziś szybka przekąska na wieczór, kiedy niespodziewanie odwiedzą was goście. Te składniki w większości mamy w domu na co dzień.

Szacowany czas czytania: 01:12
Kuchnia Radia 90
To idealne danie na kolację, gdy macie dość kanapek. To idealne dani, gdy w sobotni wieczór niespodziewanie odwiedzą was znajomi. Czasem nawet warto taką lekką przekąskę zrobić na obiad. Dziś w ramach cyklu Kuchnia Radia 90 serwujemy Wam tortille z kurczakiem, pikantną!
Składniki:
- pierś z kurczaka,
- placki do tortilli,
- papryka,
- sos tysiąca wysp, czosnkowy, keczup,
- ogórek zielony,
- cebula,
- oliwki,
- seler naciowy,
- sałata lodowa lub kapusta pekińska,
- ogórek zielony,
- ser
Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałki i podpiekamy na patelni obficie posypując przyprawą do gyrosa. Wszystkie warzywa, kapustę pekińską kroimy w kostkę. Jeśli zamiast kapusty pekińskiej wybierzemy sałatę, to listki drzemy na małe kawałki. Ser trzemy na tarce o dużych oczkach.


Układamy na blacie gotowe, kupione placki do tortilli. Na środku układamy kapustę lub sałatę. Następnie zasypujemy warzywami – można dodać cebulę, pieczarki – co kto lubi.

Na warzywa układamy kilka kawałków podpieczonego mięsa, polewamy sosem i sypiemy startym serem.

Placek zwijamy w rulonik i wkładamy do piekarnika na kilka minut aż placek stanie się lekko chrupiący.
Smacznego!
Czytaj także: