Radio 90 logo

Gramy od 25 lat • Cieszyn 95.2 fm • Rybnik 90 fm Słuchaj Online Facebook YouTube Instagram

Kuchnia Radia 90: Pomidorki w słodkim sosie z miodem z dodatkiem estragonu

Facebook Twitter

To jest taki smaczny dodatek do śniadania, kolacji czy na przyjęcie jako fajny pomysł w czasie "zimnej płyty". Pomidorki szybko się robi, a to doceniamy szczególnie w kuchni Radia 90, robią przy tym niesamowite wrażenie jeśli podamy je gościom. Sprawdźcie ten pomysł!

Potrzebujemy:

50 dkg małych pomidorów, trzeba je sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. Wsadzamy je do pojemnika: może być szklany słoik czy plastikowy pojemnik do przechowywania jedzenia.

Do sosu potrzebujemy: miód, cebulę, koncentrat pomidorowy, keczup, olej oraz przyprawy: sól, pieprz, estragon. W rondelku podgrzewamy 2 łyżki miodu, dodajemy do niego przyprawy i 100 ml oleju słonecznikowego. Do tego pokrojoną w drobną kosteczkę cebulkę, 1 łyżka koncentratu pomidorowego i 50 ml keczupu. Wszystko to razem mieszamy do połączenia składników.

Takim sosem zalewamy pomidory. Odstawiamy, żeby smaki się przegryzły.

Smacznego!

Czytaj także:

Podobne tematy

Najnowsze

R E K L A M A

Polecamy dzisiaj

Jak mija dzień? Sprawdź najważniejsze wiadomości z 2 grudnia 2021