Radio 90 logo

MUZYKA WYBRANA DLA CIEBIE • Cieszyn 95.2 fm • Rybnik 90 fm Słuchaj Online Facebook YouTube Instagram

Kuchnia Radia 90: Sakiewki i rogaliki. Słone przekąski z ciasta francuskiego

Facebook Twitter

Dziś w kuchni Radia 90 przepis na słone przekąski z ciasta francuskiego. To dobry pomysł na imprezę ze znajomymi. Idealnie sprawdzą się jako przystawka. Przepis jest bardzo prosty. Sprawdź koniecznie! 

Sakiewki ze szpinakiem

Do farszu będziesz potrzebować paczkę mrożonego szpinaku, biały ser, czosnek oraz dowolne przyprawy. Szpinak podsmaż do rozpuszczenia w garnku, dopraw solą i czosnkiem. Dodaj kostkę sera białego (250 gram), dopraw dowolnymi przyprawami. Przygotuj ciasto francuskie, pokrój je na małe kwadraciki, na każdym ułóż odrobinę farszu i zegnij rogi ciasta do środka tak, by powstała sakiewka. Całość umieść w piekarniku na 180 stopni, około 15 minut.

Gotowe!

Jeżeli jesteś fanem szpinaku, zerknij także na poniższy przepis:

Rogaliki z szynką i serem

Do farszu będziesz potrzebować szynkę, pomidor, potarty ser żółty, łyżkę ketchupu oraz musztardy, pieprz do smaku. Wszystkie pokrojone składniki wymieszaj w miseczce, dopraw do smaku musztardą, ketchupem i czarnym pieprzem. Z ciasta francuskiego wytnij trójkąty, na brzegu ułóż farsz i zawiń całość tak, by forma przypominała rogalika. Piecz w 180 stopniach, do uzyskania złotego koloru.

Gotowe!

Czytaj także:

Najnowsze

R E K L A M A

Polecamy dzisiaj

Jak mija dzień? Sprawdź najważniejsze wiadomości z 29 marca 2024