Przejdź do menu głównego Przejdź do treści

REKLAMA

Kuchnia Radia 90: Sakiewki i rogaliki. Słone przekąski z ciasta francuskiego

Dziś w kuchni Radia 90 przepis na słone przekąski z ciasta francuskiego. To dobry pomysł na imprezę ze znajomymi. Idealnie sprawdzą się jako przystawka. Przepis jest bardzo prosty. Sprawdź koniecznie! 

Szacowany czas czytania: 01:00

Sakiewki ze szpinakiem

Do farszu będziesz potrzebować paczkę mrożonego szpinaku, biały ser, czosnek oraz dowolne przyprawy. Szpinak podsmaż do rozpuszczenia w garnku, dopraw solą i czosnkiem. Dodaj kostkę sera białego (250 gram), dopraw dowolnymi przyprawami. Przygotuj ciasto francuskie, pokrój je na małe kwadraciki, na każdym ułóż odrobinę farszu i zegnij rogi ciasta do środka tak, by powstała sakiewka. Całość umieść w piekarniku na 180 stopni, około 15 minut.

Gotowe!

Jeżeli jesteś fanem szpinaku, zerknij także na poniższy przepis:

Rogaliki z szynką i serem

Do farszu będziesz potrzebować szynkę, pomidor, potarty ser żółty, łyżkę ketchupu oraz musztardy, pieprz do smaku. Wszystkie pokrojone składniki wymieszaj w miseczce, dopraw do smaku musztardą, ketchupem i czarnym pieprzem. Z ciasta francuskiego wytnij trójkąty, na brzegu ułóż farsz i zawiń całość tak, by forma przypominała rogalika. Piecz w 180 stopniach, do uzyskania złotego koloru.

Gotowe!

Czytaj także:

REKLAMA