Radio 90 logo

Gramy od 25 lat • Cieszyn 95.2 fm • Rybnik 90 fm Słuchaj Online Facebook YouTube Instagram

Kuchnia Radia 90: Wielkanocne jajka w kminku

Facebook Twitter

Jajka marynowane w kminku to doskonała przekąska na wielkanocnym stole. Są lekko słone i mają orzeźwiający smak. Nadadzą się do sałatki, czy na kanapkę. Spróbujcie koniecznie!

PRZYGOTUJ:

słoik
łupinki cebuli
9 jajek
3 łyżki kminku
1,5 łyżki soli

PRZYGOTOWANIE:

Jajka ugotuj w łupinkach cebuli. Jeżeli chcesz, żeby kolor był intensywniejszy, zostaw jajka na dłużej w wodzie z łupinkami.

Jajka wyciągnij z wody i opłucz.

Zgnieć skorupkę tak, żeby zalewa mogła dostać się do środka.

Jajka włóż do słoika. Przygotuj zalewę – ugotuj wodę z 1,5 łyżką soli i kminkiem. Wlej ją do słoika.

Pamiętaj, żeby wlać zalewę z kminkiem. Jeśli został w garnku, dodaj go do słoika. Do słoika możesz też dodać łupinki z cebuli.

Tak przygotowane jajka można jeść po dwóch dniach.

SMACZNEGO!

Czytaj także:

 

 

 

 

Najnowsze

R E K L A M A

Polecamy dzisiaj