Kuchnia Radia 90: Z cyklu desery w plenerze… jogurt z czekoladą!
To jest połączenie smaku jogurtu ze słodyczą białej czekolady. W Kuchni Radia 90 sprawdziliśmy przepis, w którym biały krem łączymy z egzotycznym mango, ale możecie sami przetestować inne połączenie. Dajcie znać czy pasuje ze swojskimi borówkami czy tropikalnym ananasem.
Potrzebujemy:
Tabliczkę białej czekolady (100g) oraz duży kubek jogurtu naturalnego. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, czyli kosteczki wkładamy do metalowej miseczki wstawionej do garnka z wrząca wodą. Miska nie powinna dotykać wody tylko czekolada powinna się rozpuścić nad parą.
Czekoladę trzeba lekko przestudzić i wymieszać z jogurtem, dodając go stopniowo, po łyżce do czekolady.
Na dno szklanki daliśmy mango z syropu w plasterkach, ale może też być świeże.
Smacznego!
Czytaj także: