Radio 90 logo

MUZYKA WYBRANA DLA CIEBIE • Cieszyn 95.2 fm • Rybnik 90 fm Słuchaj Online Facebook YouTube Instagram

Kuchnia Radia 90: Zapiekana bułka ze szparagami i jajkiem

Facebook Twitter

Sezon na szparagi trwa! Pomysłów na ich przyrządzenie jest mnóstwo - zupy, tarty, ugotowane z makaronem i sosem beszamelowym... My proponujemy bułkę zapiekaną z farszem szpinakowo-szparagowym i jajkiem z płynnym żółtkiem. Brzmi dobrze?

Składniki

  • pęczek szparagów
  • 250 g świeżego szpinaku (1 opakowanie)
  • 1/8 kostki masła
  • 4 jajka
  • 4 bułki
  • tarty ser

Przepis

  • Masło rozpuść na patelni. Szparagi pokrój na kawałki i wrzuć do masła. Smaż około 5 min aż będzie al dente.

  • Dodaj szpinak. Dopraw solą i pieprzem.

  • Mieszaj około 10 minut.

  • Odkrój górę bułki i wydrąż ją.

  • Nagrzej piekarnik do 200 stopni. Do środka bułki nałóż farsz szparagowo-szpinakowy. Wlej surowe jajko i posyp serem.

  • Piecz około 10-15 min. W zależności od tego, jakie żółtko lubisz – jeśli wolisz bardziej ścięte, piecz 15 minut.

SMACZNEGO!

Czytaj także:

Najnowsze

R E K L A M A

Polecamy dzisiaj