Majówka z Radiem 90: Czas na grilla!
Majówka to czas inauguracji sezonu grillowego. Jak grillować, by było smacznie i zdrowo? Jakie dodatki urozmaicą nam ucztę? Między innymi te pytania zadaliśmy ekspertowi od kuchni.
Podpowiada Grzegorz Ciemienga – kucharz:
Grillowanie ma bardzo długą tradycję…
Co jest nam potrzebne do grillowania?
Co wybrać: brykiet czy węgiel?
Czym rozpalać grilla, a czego w tym celu lepiej nie używać?
Co można polecić na grilla?
Słowo o metodach grillowania:
Jak przygotować kiełbasę z grilla?
Przygotowanie karkówki, o czym pamiętać?
Karkówka wieprzowa czy wołowa?
Ryby z grilla, o czym pamiętać przy ich przygotowywaniu na ruszcie?
Warzywa z grilla, dlaczego warto je przygotowywać?
Jak dobrze przyrządzić warzywa na grillu?
Grill a nasze zdrowie:
Dipy na bazie kefirów, co poleca specjalista?
Używajmy różnych marynat do różnych mięs:
Owoce z grilla? Czemu nie!
Jak przygotować dobrą kaszankę na grillu?
Po udanym grillowaniu na łonie natury powinniśmy…
Życzymy Smacznego!