Opowieści o regionie: Kluski, rolada, modro kapusta, czyli co to są śląskie smaki? [PODCAST]
Kluski, rolada, modro kapusta... W Radiu 90 pytamy o śląskie smaki. A pytamy w dniu kolejnego festiwalu "Śląskie Smaki". Dziś (4.06) popołudniu w Parku Zdrojowym w Jastrzębiu- Zdroju.
Kluski, rolada, modro kapusta, czyli co to są śląskie smaki?
Małgorzata Kmieciak rozmawiała z kucharzem, znawcą śląskich tradycji kulinarnych Remigiuszem Rączką, posłuchaj:
Konkurs „Śląskie smaki” to przede wszystkim powrót do tradycji. Na to przede wszystkim zwracają uwagę jurorzy, którzy oceniają dania.
Trochę po śląsku, trochę po polsku… O jedzeniu z Remigiuszem Rączką, słuchaj dalej:„Śląskie smaki” w Jastrzębiu- Zdroju już dziś (4.06).
Czytaj także: