Opowieści o regionie: Kluski, rolada, modro kapusta, czyli co to są śląskie smaki? [PODCAST]
Kluski, rolada, modro kapusta... W Radiu 90 pytamy o śląskie smaki. A pytamy w dniu kolejnego festiwalu "Śląskie Smaki". Dziś (4.06) popołudniu w Parku Zdrojowym w Jastrzębiu- Zdroju.
![Opowieści o regionie: Kluski, rolada, modro kapusta, czyli co to są śląskie smaki? [PODCAST]](https://radio90.b-cdn.net/files/2023/05/remigiusz-kluski.jpg)
Kluski, rolada, modro kapusta, czyli co to są śląskie smaki?
Małgorzata Kmieciak rozmawiała z kucharzem, znawcą śląskich tradycji kulinarnych Remigiuszem Rączką, posłuchaj:
Konkurs „Śląskie smaki” to przede wszystkim powrót do tradycji. Na to przede wszystkim zwracają uwagę jurorzy, którzy oceniają dania.
![Opowieści o regionie: Kluski, rolada, modro kapusta, czyli co to są śląskie smaki? [PODCAST]](https://radio90.b-cdn.net/files/2023/05/remigiusz-salatka.jpg)
fot.facebook.com/RaczkaGotuje
„Śląskie smaki” w Jastrzębiu- Zdroju już dziś (4.06).
Czytaj także:
- Śląskie smaki 2023. Festiwal kulinarny tym razem w Jastrzębiu- Zdroju
- Kuchnia Radia 90: W Barbórkę muszą być śląskie kluski