StartWiadomości

Reprezentant naszego regionu powalczy o tytuł Mistrza Świata w Lodziarstwie

Wybrano ich podczas Gelato Festival 2018 w Warszawie i będą reprezentować nasz kraj w Gelato Festival World Masters, którego finał będzie w 2021 roku we Włoszech. To właśnie lody Tomasza Szypuły spodobały się najbardziej jurorom w Warszawie, oceniali prezentację, historie powstania, smak i konsystencję. Głosy jurorów stanowiły połowę punktacji. Drugie 50% to głosy gości festiwalu.

Podczas kolejnego etapu konkursu Gelato Festival World Masters w 2020 we Włoszech Polskę będą reprezentować:

  • Paweł Bodziacki i Paweł Petrykowaki – smak: Paolo Fruits Chocolate – Gdańsk,
  • Mateusz Olszewski – smak: Kremówka – Ząbki,
  • Peter Bertoti – smak: Czarna porzeczka – Pruszków,
  • Piotr i Adam Lubocki – smak: Chlebowiec z ryżem jaśminowym i jagodą kamczacką – Szczecin,
  • Szymon Musialski – smak: Biała czekolada z granatem i pistacjami – Ostrow Wielkopolski,
  • Tomasz Szypuła – smak: Cud miód orzeszki – Baborów.

W głosowaniu Jury na pierwszym miejscu znalazł się smak “Cud miód orzeszki” Tomasza Szypuły z Braborowa, a w oczach, a raczej “smakach” odwiedzających warszawiaków zwyciężyła “Czarna porzeczka” Petera Bertoti.

 

 

Zostaw komentarz