Radio 90 logo

MUZYKA WYBRANA DLA CIEBIE • Cieszyn 95.2 fm • Rybnik 90 fm Słuchaj Online Facebook YouTube Instagram

„Wariacje z karkówką” w wodzisławskim Zespole Szkół Ekonomicznych

Facebook Twitter

Karkówka pieczona z gruszką, duszona z sosikiem, czy aromatyzowana ziołami - to tylko niektóre propozycje uczestników II Śląskiej Jesieni Kulinarnej, imprezy, którą we wtorek (20.11.) zorganizowano w wodzisławskim Zespole Szkół Ekonomicznych. Smacznego!

Tym razem dwanaście dwuosobowych drużyn złożonych z przyszłych kucharzy, zmierzyło się z zadaniem pod smacznym tytułem „Wariacje z karkówką”. Na przygotowanie dania mieli 90 minut:

Najważniejszy jest oczywiście smak – mówi jeden z jurorów, ekspert kulinarny, Krzysztof Gawlik:

Przygotowanie karkówki nie było takie proste – dodaje Remigiusz Rączka, kucharz a jednocześnie nauczyciel w wodzisławskim Zespole Szkół Ekonomicznych:

To nauka i zabawa – uważa Krzysztof Zielonka, nauczyciel gastronomii w wodzisławskim ekonomiku:

Podczas konkursów w Wodzisławiu młodzi kucharze przyrządzali karkówkę. A co – i czy w ogóle – gotują w swoich domach, sprawdzał Arkadiusz Żabka:

Wariacji nut parę:

Najnowsze

R E K L A M A

Polecamy dzisiaj