Przejdź do menu głównego Przejdź do treści

REKLAMA

Wielkanocny stół z mazurkiem, faszerowanymi jajami. Czego jeszcze nie może na nim zabraknąć?

Mazurki, babeczki, jajka faszerowane i chrzan - już od kilku dni w naszych, domowych kuchniach trwają gorączkowe przygotowania do świąt Wielkiej Nocy. Wszyscy staramy się, żeby było tradycyjnie, smacznie i na bogato.

Szacowany czas czytania: 00:45

Wielkanocny stół musi być pełny smakołyków!

Czego więc nie może zabraknąć na wielkanocnym stole? O to pytaliśmy panie z Kół Gospodyń Wiejskich w Gaszowicach.

Jajek, babek świątecznych, wielkanocny. A jeśli jajka to malowe, kroszonki, tradycyjne!

Chociaż coraz częściej słyszy się o świątecznych daniach zamawianych z restauracji, o pieczeniu dietetycznych ciast bez cukru, zamiast tradycyjnego mazurka, gospodynie przekonują, że to, co przygotuje się samumu – smakuje najlepiej.

(…) Trzeba to własnoręcznie robić, wtedy to wszystko jest najlepsze. (…) Oczywiście i serce! Bo to wszystko musi być z serca robione, z miłością do ludzi! (…)

Czytaj także:

 

REKLAMA