Kto robi najlepsze pączki w Rybniku?
Odpowiedź jest już znana - to piekarnia Wilibalda Dziwokiego. W ramach trwających Dni Rybnika rybniczanie w konkursie na Najlepszy Krepel degustowali i wybierali.
Wygrała piekarnia z tradycjami:
Co roku podczas święta miasta rybniczanie wybierają najlepsze potrawy ze śląskiej kuchni. Co dalej? O to Arkadiusz Żabka pytał Wojciecha Pfeifera starszego Cechu Rzemiosł Małej i Średniej Przedsiębiorczości:
Dniom Rybnika towarzyszyły także Konfrontacje Cukiernicze zorganizowane przez Małą Akademię Mistrzostwa Zawodowego. Przyszli mistrzowie cukiernictwa przez kilka godzin tworzyli na rynku torty i ciasta. Zwyciężyły słodkie pocztówki z Rybnika przygotowane przez rybnicki Ochotniczy Hufiec Pracy:
Materiał przygotował Arkadiusz Żabka.