Radio 90 logo

MUZYKA WYBRANA DLA CIEBIE • Cieszyn 95.2 fm • Rybnik 90 fm Słuchaj Online Facebook YouTube Instagram

Kuchnia Radia 90: Finger food na imprezę, czyli faszerowane pieczarki

Facebook Twitter

Kuchnia Radia 90 tym razem proponuje wam danie, które idealnie nadaje się jako przystawka w czasie karnawałowej zabawy.

Kuchnia Radia 90: Faszerowane pieczarki

Kuchnia Radia 90:  faszerowane pieczarki w panierce

To danie idealne na prywatkę, parapetówkę czy zabawę w gronie najbliższych. Faszerowane pieczarki w panierce to tzw. finger food, danie przygotowane tak, aby można je było zjeść bez siadania przy stole, używając samych rąk.

Składniki:

  • 10 większych pieczarek
  • papryka czerwona
  • cebula
  • jajko
  • bułka tarta
  • pieprz, sól, olej

Przygotowanie: 

Faszerowane pieczarki przygotowuje się wyjątkowo szybko. Pieczarki obieramy, potem należy odkroić nóżki i posiekać je na malutkie kawałki do osobnej miski. Do tej samej miski siekamy drobno cebulkę oraz paprykę. Wszystko to drobno pokrojone przekładamy na patelnię, doprawiamy solą i pieprzem.

Całość podpiekamy na patelni, żeby papryka zrobiła się miękka. Można dodać odrobinę przecieru pomidorowego lub keczupu.

Wydrążone w środku pieczarki nadziewamy przygotowanym farszem.

Przygotowaną pieczarkę obtaczamy w jajku i bułce tartej, odrobiną bułki sypiemy także farsz. Pieczemy na patelni obracając delikatnie tak, aby farsz nie wypadł.

Smacznego! 

ZERKNIJ NA INNE NASZE PRZEPISY W CYKLU KUCHNIA RADIA 90

Czytaj także:

Najnowsze

R E K L A M A

Polecamy dzisiaj