Kuchnia Radia 90: Finger food na imprezę, czyli faszerowane pieczarki
Kuchnia Radia 90 tym razem proponuje wam danie, które idealnie nadaje się jako przystawka w czasie karnawałowej zabawy.
Kuchnia Radia 90: faszerowane pieczarki w panierce
To danie idealne na prywatkę, parapetówkę czy zabawę w gronie najbliższych. Faszerowane pieczarki w panierce to tzw. finger food, danie przygotowane tak, aby można je było zjeść bez siadania przy stole, używając samych rąk.
Składniki:
- 10 większych pieczarek
- papryka czerwona
- cebula
- jajko
- bułka tarta
- pieprz, sól, olej
Przygotowanie:
Faszerowane pieczarki przygotowuje się wyjątkowo szybko. Pieczarki obieramy, potem należy odkroić nóżki i posiekać je na malutkie kawałki do osobnej miski. Do tej samej miski siekamy drobno cebulkę oraz paprykę. Wszystko to drobno pokrojone przekładamy na patelnię, doprawiamy solą i pieprzem.
Całość podpiekamy na patelni, żeby papryka zrobiła się miękka. Można dodać odrobinę przecieru pomidorowego lub keczupu.
Wydrążone w środku pieczarki nadziewamy przygotowanym farszem.
Przygotowaną pieczarkę obtaczamy w jajku i bułce tartej, odrobiną bułki sypiemy także farsz. Pieczemy na patelni obracając delikatnie tak, aby farsz nie wypadł.
Smacznego!
ZERKNIJ NA INNE NASZE PRZEPISY W CYKLU KUCHNIA RADIA 90
Czytaj także: