Gramy od 25 lat • Cieszyn 95.2 fm • Rybnik 90 fm Słuchaj Online Facebook YouTube Instagram

 

Rzeźbienie w warzywach i owocach. To jest sztuka! [WIDEO]

Facebook Twitter

Mówi się, że "je się oczami". Szefowie kuchni na całym świecie wiedzą już, że nie wystarczy smacznie ugotować, ale trzeba też pięknie podać przygotowane danie.

– mówi Mirosław Bobrowski: mistrz carvingu i szef kuchni na promie pływającym z Polski do Szwecji. W czym najlepiej się rzeźbi? Każdy ma swoje preferencje. Owoc musi być świeży, ale niezbyt twardy:

Na początek, by trenować dobrze wybrać jabłka:

Za pomocą carvingu można zbudować cały motyw przewodni danej imprezy:

Czy każdy może nauczyć się sztuki carvingu?

Najnowsze

R E K L A M A

Polecamy dzisiaj

Jak mija dzień? Sprawdź najważniejsze wiadomości z 29 marca 2020