Kuchnia Radia 90: Kolejna zupa do spróbowania
Kuchnia Radia 90 w zimie serwuje zupy. Dziś pomysł na typowo zimowy, sycący posiłek. Występuje pod nazwami zupa kiełbaskowa, zupa frankfurcka. Są w niej ziemniaki, marchewka oraz kiełbaski frankfurterki.

Potrzebujemy:
Bulion, najlepiej zrobić na kawałku wędzonego boczku. Do tego potrzebne są warzywa: cebula, marchewka i ziemniaki.
Średnią marchewkę kroimy w słupki, kilka ziemniaków (ile zależy od tego jak bardzo gęstą zupę chcemy otrzymać) pokrojonych w kostkę.
Na łyżce oliwy szklimy pokrojoną w piórka cebulę oraz ząbek czosnku pokrojony w plasterki. Wsypujemy do tego łyżkę słodkiej papryki w proszku. Wrzucamy na to 1,5- 2 łyżki mąki i robimy zasmażkę. Łączymy z bulionem i zagotowujemy. Można na tym etapie zupę zblendować, ale nie jest to konieczne.
Kuchnia Radia 90 poleca zupy
Do zupy teraz wrzucamy pokrojoną marchewkę oraz ziemniaki, gotujemy aż warzywa będą miękkie. Dodajmy kiełbaski oraz doprawiamy zupę majerankiem.
Smacznego!
Spróbujcie innych naszych zup: