Radio 90 logo

Gramy od 25 lat • Cieszyn 95.2 fm • Rybnik 90 fm Słuchaj Online Facebook YouTube Instagram

Kuchnia Radia 90: Paprykarz domowej roboty. Świetnie smakuje ze świeżym chlebem

Facebook Twitter

Pamiętacie smak paprykarza z puszki? To co możemy zrobić sami w domu jest o niebo lepsze. Wędzona ryba z ryżem i pomidorami, świetnie smakuje na pajdzie świeżego chleba. Polecamy, spróbujcie!

Potrzebujemy:

Ok. 250 g wędzonej ryby, może być makrela lub pstrąg. Do tego 100 g białego ryżu, 1 marchewka, 1 pietruszka i 1 cebula. Potrzebujemy jeszcze koncentrat pomidorowy, olej oraz przyprawy: sól, pieprz, papryka w proszku oraz 1/2 szklanki bulionu.

Rybę należy obrać z ości a ryż ugotować. Na dużej patelni rozgrzać łyżkę oleju, dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę, zeszklić, a potem dodać do tego starte na tarce warzywa. Smażyć przez około 5 minut, doprawić solą i pieprzem. Dodać bulion i gotować około 10 minut. Teraz dodajemy rybę, ryż. Mieszając podgrzewać przez ok. 4 minuty, pod koniec dodając koncentrat pomidorowy.

Smacznego!

Czytaj także:

Najnowsze

R E K L A M A

Polecamy dzisiaj