Radio 90 logo

MUZYKA WYBRANA DLA CIEBIE • Cieszyn 95.2 fm • Rybnik 90 fm Słuchaj Online Facebook YouTube Instagram

Kuchnia Radia 90: Świeży sos jogurtowo-koperkowy. To idealna baza do warzyw

Facebook Twitter

Dziś serwujemy przekąskę na lato, czyli świeże warzywa z sosem koperkowym. To idealna przystawka na ciepłe dni, nie wymaga długiego przygotowania i sprawdzi się świetnie jako dodatek na grilla czy na piknik.

Świeży sos

Świeży sos jogurtowo-koperkowy – składniki

Do przygotowania sosu potrzebne będą: jogurt naturalny, śmietana kwaśna, majonez, oliwa z oliwek, pieprz i sól, pęczek świeżego koperku. Dodatkowo przygotuj ulubione warzywa.

Świeży sos jogurtowo-koperkowy – przygotowanie

Przygotowanie sosu jest banalnie proste! Wystarczy zmieszać ze sobą 3 łyżki jogurtu naturalnego, łyżkę śmietany i majonezu, całość polać łyżeczką oliwy z oliwek. Do tak przygotowanej bazy wrzucamy posiekany koperek i całość doprawiamy do smaku i gotowe! Prawda, że proste? Teraz przygotuj ulubione warzywa, pokój je w słupki i ciesz się świeżą przekąską na lato!

Świeży sos jogurtowo-koperkowy z warzywami

Sos idealnie sprawdzi się jako dodatek do placków z cukinii czy grillowanych warzyw.

Świeży sos jogurtowo-koperkowy z plackami

Masz swój ulubiony przepis? Napisz do nas!

Wokół Ciebie dzieją się rzeczy ważne lub zabawne?
Nakręciłeś ciekawy film, zrobiłeś dobre zdjęcie?
Interesuje nas wszystko, co interesuje Ciebie i co dla Ciebie jest ważne.
Napisz do nas TUTAJ!

Czytaj także:

Zerknij na nasz YouTube.

Najnowsze

R E K L A M A

Polecamy dzisiaj

Jak mija dzień? Sprawdź najważniejsze wiadomości z 6 maja 2024