Kuchnia Radia 90: Świeży sos jogurtowo-koperkowy. To idealna baza do warzyw
Dziś serwujemy przekąskę na lato, czyli świeże warzywa z sosem koperkowym. To idealna przystawka na ciepłe dni, nie wymaga długiego przygotowania i sprawdzi się świetnie jako dodatek na grilla czy na piknik.

Szacowany czas czytania: 01:10
Świeży sos jogurtowo-koperkowy – składniki
Do przygotowania sosu potrzebne będą: jogurt naturalny, śmietana kwaśna, majonez, oliwa z oliwek, pieprz i sól, pęczek świeżego koperku. Dodatkowo przygotuj ulubione warzywa.
Świeży sos jogurtowo-koperkowy – przygotowanie
Przygotowanie sosu jest banalnie proste! Wystarczy zmieszać ze sobą 3 łyżki jogurtu naturalnego, łyżkę śmietany i majonezu, całość polać łyżeczką oliwy z oliwek. Do tak przygotowanej bazy wrzucamy posiekany koperek i całość doprawiamy do smaku i gotowe! Prawda, że proste? Teraz przygotuj ulubione warzywa, pokój je w słupki i ciesz się świeżą przekąską na lato!

Sos idealnie sprawdzi się jako dodatek do placków z cukinii czy grillowanych warzyw.

Masz swój ulubiony przepis? Napisz do nas!
Wokół Ciebie dzieją się rzeczy ważne lub zabawne?
Nakręciłeś ciekawy film, zrobiłeś dobre zdjęcie?
Interesuje nas wszystko, co interesuje Ciebie i co dla Ciebie jest ważne.
Napisz do nas TUTAJ!
Czytaj także:
- Kuchnia Radia 90: Wspomnienie wakacyjnych podróży… W jednym garnku chorizo i kukurydza
- Kuchnia Radia 90: Zupa z kurczakiem i cukinią. Kto ma cukinie z własnego ogródka?
- Kuchnia Radia 90: Jesienna zupa ze świeżych grzybów