Wykwintne danie podano! Karol Procner z Wisły zachwycił jury
Coś dla głodnych: pulpeciki z sosem sojowym w asyście karmelizowanych buraczków z pitają oraz sałatką z zielonych fig. Co wy na to? To danie, które przygotował Karol Procner, uczeń Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Wiśle, a za którą zdobył pierwsze miejsce w VI Beskidzkim Konkursie Młodych Kucharzy.
Zmagania przy kuchni przygotował Zespół Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Cieszynie, a w konkursie udział wzięły szkoły między innymi z Wodzisławia Śląskiego, Rybnika i wspomniana szkoła z Wisły. Pochodzi z niej także Damian Badura, który przygotował – tak na zaostrzenie apetytu przed obiadem – „Frykasy wieprzowo-wołowe z suszonymi morelami, serem buncem w asyście sosu pigwowo-figowego oraz puree ziemniaczanego z orzechami”…