Radio 90 logo

MUZYKA WYBRANA DLA CIEBIE • Cieszyn 95.2 fm • Rybnik 90 fm Słuchaj Online Facebook YouTube Instagram

Kuchnia Radia 90: Trzyskładnikowe i zdrowe placki bananowe

Facebook Twitter

Szukasz pomysłu na słodkie, zdrowie i pożywne śniadanie? Dobrze trafiłeś! W Kuchni Radia 90 przepis dla małych i dużych łasuchów. Do jego przygotowania potrzebujesz tylko 3 składników!

placki bananowe

Placki bananowe

Placki bananowe to zdrowsza wersja popularnych pancakes’ów amerykańskich. Są pożywne, bardzo proste w przygotowaniu i świetnie sprawdzą się dla tych najmłodszych, jak i starszych łakomczuchów. Do ich przygotowania potrzebujesz tylko 3 składników: banan, jajko i płatki owsiane lub mąkę. Dodatkowo możesz modyfikować smak placków, dodając do nich ulubione owoce, jogurty czy kremy.

placki bananowe z masłem orzechowym i prażonymi migdałami

Przygotowanie (składniki na 1 porcję)

1 banan, 1 jajko i 1/5 szklanki płatków owsianych. Płatki miksujemy. Do płatków dodajemy banan i jajko, miksujemy ponownie do uzyskania gładkiej masy. Placki smażymy na rozgrzanej patelni posmarowanej masłem.

Można też przygotować placki bez użycia blendera. Wystarczy rozgnieść banana widelcem, dorzucić do niego jajko i mąkę. Całość wymieszać. Z masy usmażyć na rozgrzanej patelni placki i gotowe.

Nasze propozycje na dodatki do placków bananowych:

Smacznego!

Czytaj także:

Najnowsze

R E K L A M A

Polecamy dzisiaj

Jak mija dzień? Sprawdź najważniejsze wiadomości z 2 maja 2024